Ach,Mea Culpa

Nieuws

By in Nieuws, Uit het nieuws Reacties uitgeschakeld voor 21-12-17 Uit het nieuws, hartverwarmend initiatief!

21-12-17 Uit het nieuws, hartverwarmend initiatief!

Dokkum 20 december 2017

In de grote zaal van de (IJs)Herberg is een samenkomen van mensen die om wat voor reden dan ook niet de mogelijkheid hebben om zelf iets leuks te ondernemen. Ze zijn op uitnodiging van stichting Altijd Doen daar aanwezig. Jaarlijks organiseert de stichting rond kersttijd en gezellige avond.

Stichting doen ontfermt zich over mensen die alleen zijn en soms totaal geen sociale contacten hebben. Dat een ieder van ons dat kan overkomen blijkt wel. Onder de genodigden zitten mensen die voorheen behoorden tot alle lagen van de maatschappij. Wat de reden ook is en hoe men ook in deze situatie is gekomen maakt voor de stichting en de vrijwilligers niet uit.

Ze hebben hun hart opengesteld voor deze mensen en zorgden dat deze avond een onvergetelijke avond is geworden. Met ruim tien vrijwilligers, waarvan één de burgemeester van Dokkum,  ‘’Marga Waanders’’ is. Ook zij steunt deze stichting om als vrijwilliger haar steentje bij te dragen. Aan het begin van het de avond heeft men kunnen genieten van een heerlijk buffet met winterse specialiteiten. Dit maaltijd werd verzorgt door de keuken van de IJsherberg welke haar aandeel op deze manier in de ondersteuning van dit goede doel hadden genomen.

Na dat een ieder heerlijk had gegeten mocht men plaats nemen aan de andere kant van de zaal waar een voorstelling van het theater spektakel ‘’Kredyt’’ werd opgevoerd door de acteurs Gerrit Haaksma en Anke Bijlsma. Ook stichting Ach,Mea Culpa heeft zich deze avond ingezet voor dit goede doel. Eens per jaar doet stichting Ach,Mea culpa iets voor een goed doel. Prachtig is het om  te zien hoe de mensen even hun zorgen aan de kant zetten en al lachend dit kroeg theater tot zich nemen. Alles speelt zich af rond de bar van Café De Bûnte Bok.

Typetjes als; Knilles, Twentske Hettie,  Japke ‘’het flexibele postkantoor’’, maar ook politicus Peke van der Klamp passeerden de revue. Zoveel mensen, zo veel verhalen. In het stuk Kredyt komt alles bij elkaar in Café De Bûnte Bok.

In de pauze van het theater stuk zorgde zanger Jelmer voor een muzikale onderbreking.

Post navigation